ASCOTID Trail Race ~ 2023

ASCOTID Trail Race ~ 2023

30 sept 2023 (sâm) Targu Mures, Romania

Inițiatorii acestui eveniment sportiv sunt membrii ASCOTD (Asociația copiilor și tinerilor diabetici Mureș), asociație înființată în anul 2006. Acest grup reprezintă una dintre formele de acțiune non-guvernamentală, care militează spre educarea și sprijinul copiilor cu diabet zaharat insulino dependent și nu numai.


Curse

Cursa Limita locuri Data inchidere Status înscrieri
Semimaraton 200 Deschise Înscrie-te acum!
Cros 350 Deschise Înscrie-te acum!
Cursa copii (7-16 ani) 350 Deschise Înscrie-te acum!
Cursa Family (0-6 ani) 100 Deschise Înscrie-te acum!

Race Description

ASCOTID Trail Race este o campanie de sănătate organizată de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID) și reprezintă o competiție de alergare pe teren accidendat care susține activitatea fizică pentru toate categoriile de vârstă.

Competiția se va desfășura în Târgu Mureș iar zona principală de desfășurare a acesteia este Platoul Cornești (reprezentând cel mai înalt punct al orașului).

Traseul este considerat unul ușor însă care necesită un nivel minim de pregătire având în vedere diferența de nivel care se înregistrează (aproximativ 584 de metri pentru proba de semimaraton, respectiv 256 de metri pentru proba de cros).

Menționăm următoarele distanțe pentru cele 4 probe regăsite în practica sportivă: Proba de cros, cu o lungime de 10 kilometri,  proba de semimaraton, cu o lungime de 21de kilometri , Cursa Family (echipa formată dintr-un copil cu vârstă între 0-6ani şi un adult) cu o lungime de 0.6 km .Cursa de copii cu o lungime de 0.6 kilometri( cu vîrsta între 7 – 10 ani ) și Cursa de copii cu o lungime de 1,2 km ( cu vîrsta între 11-17 ani).

Pe traseu, sportivii de la semimaraton vor avea parte de 4 puncte de susținere alimentară/hidrică, cei de la proba de cros vor avea parte de 2 puncte de susținere alimentară/hidrică iar copii vor avea 1 singur punct de susținere alimentară (zona de finish).